Commit.fi

Konsultointia ja terveydenhuollon ratkaisuja.

17.08.2017 SECTRA PACS käyttöön Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymässä

Kategoria: Uutiset   

Lahden kaupunki ja Päijät-Hämeen kunnat (pois lukien Sysmä ja Heinola) päättivät laajentaa Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän toimintaa 1.1.2017 alkaen siirtämällä Lahden kaupungin ja Peruspalvelukeskus Oivan tuottaman sote-palvelut liikkeen luovutuksella osaksi yhtymää. Tämän seurauksena yhtymällä oli 1.1.2017 alkaen käytössään kolme erillistä kuvantamisen PACS-tietojärjestelmää (Effica Viewer, Carestream PACS ja SECTRA PACS). Taloudellisessa ja toiminnallisessa mielessä oli perusteltua luopua joistakin järjestelmistä.

SECTRA PACS on todettu toimivaksi ohjelmistoksi kansainvälisesti ja paikallisesti. SECTRA PACS:ta on hyviä kokemuksia yhtymän radiologeilla jotka ovat siihen päässeet tutustumaan muissa terveydenhuollon yksiköissä toimiessaan. SECTRA PACS on maailmanlaajuisessa asiakaskyselyssä valittu maailman parhaaksi PACS-järjestelmäksi jo kolme kertaa peräkkäin.
https://www.sectra.com/medical/about/campaign/bestinklas17/

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän käyttäjien näkemyksen mukaan toiminnallisesti tarkoituksenmukaisin vaihtoehto PACS-järjestelmäksi oli SECTRA PACS, joka on ollut Lahden kaupungin käytössä oleva PACS-järjestelmä. Käyttäjät pitivät sitä käyttökokemuksen ja luotettavuuden osalta parhaana järjestelmänä.

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän päätti 3.7.2017 laajentaa SECTRA PACS-järjestelmän koko kuntayhtymän käyttöön. Kokonaisuuden toteuttaminen on aloitettu ja tavoite on syksyn 2017 aikana saada SECTRA PACS koko kuntayhtymän kuvantamisen sovellukseksi.

<- Takaisin edelliselle sivulle